1. Onze keuzes zijn 100% niet-toxisch , geen afval en geen plastic van minerale oorsprong.
 2. We geven de voorkeur aan Belgische en Europese ambachtslieden, evenals artikelen die in België of Europa zijn gemaakt. Minstens 20% van het assortiment moet afkomstig zijn van groothandelaars, Belgische fabrikanten en 90% Europees. We geven de voorkeur aan kleine merken van familiale oorsprong en verbieden multinationals.
 3. De grondstoffen moeten van natuurlijke oorsprong zijn, bij voorkeur biologisch en zonder chemische of petrochemische toevoegingen. Deze worden bij voorkeur in grote hoeveelheden (25Kg) aangekocht en bij voorkeur verpakt in papieren zakken (geen afval) of eventueel plastic emmers (indien gerecycled).
 4. Het artikel mag geen chemische kunststof bevatten, in welke vorm dan ook, die in contact komt met de huid van het kind of met enig organisch materiaal dat voor het kind bestemd is. Zie componentenschema.
 5. Identificeer de labels of certificeringen van elk product (GOTS, Oekotex 100, Ecolabel, Organic, FSC, etc.)
 6. Bioplastic moet ook beperkt worden omdat het niet gezonder is dan chemisch plastic.
 7. Er wordt een selectie gemaakt van artikelen van fabrikanten die zich bezighouden met het aanbieden van minimalistische en ecologische verpakkingen . Dus geen oververpakking en nog minder plastic. De verpakking kan geen afval genereren !

Bijvoorbeeld: voor houten speelgoed zal het karton alleen aanwezig zijn om het artikel te beschermen en om belangrijke informatie erover te communiceren (samenstelling, gebruiksaanwijzing, normen, merk, verplichte en wettelijke elementen, enz.) ).

Onderdelencharter :

 • Geen materialen van chemische oorsprong (BPA, polyurethaan (PU), polypropyleen, nylon, viscose, polyester (PET), acryl, parabenen, polyamide) in direct contact met babyhuid of voedingsproducten.
 • Indien katoen of bamboe: biologisch of uit duurzame landbouw (geen greenwashing). De fabrikant moet de exacte bron kennen. Katoen geproduceerd in Oezbekistan zal worden verboden vanwege arbeidersslavernij, dictatuur, het opdrogen van het Aralmeer voor katoenteelt, het gebruik van chemicaliën - niet biologisch. Houd er rekening mee dat deze naar India wordt verzonden zonder de mogelijkheid om deze te traceren en vermengt zich met biologisch katoen geproduceerd in India!!!
 • Het hout moet het FSC-label dragen of het gebruik ervan mag geen afval opleveren (wat het geval is voor het merk Plan Toys, gemaakt voor 100% van rubberbomen)
 • Potdeksels moeten van duurzaam materiaal zijn (kurk, hout, glas, natuurlijk rubber, enz.)
 • Geen hormoonontregelaars in cosmetica, gemaakt van 100% natuurlijke materialen
 • Flessen en potjes (babycosmetica en thuisverzorging) moeten recyclebaar zijn, vermijd ze zoveel mogelijk.