De familie Natuur voor kinderen

Een interview voorgesteld door What's your Story - Midoricast door The Podcast Factory Org (ASBL-VZW-NPO) voor een reeks podcastcapsules geproduceerd in samenwerking met de HOPE-show: 200 acties om de wereld te veranderen die plaatsvond in het Arsenaal van Namen op 8 en 9 oktober 2022.

Hier is de podcast geproduceerd tijdens de HOPE-show in Namen in oktober 2022 die alles samenvat: Klik hier om ernaar te luisteren.

Enkele maanden na de komst van onze dochter Marie werd Nature for kids geboren. Dit is het verhaal van 2 ouders van in de veertig:

Een vader met een passie voor de natuur die al snel besefte dat de meeste producten voor baby's en kinderen die op de markt worden verkocht, gevuld waren met schadelijke en irriterende componenten voor hen, en een moeder die dat niet deed als enige doel om zijn dochter te beschermen. Samen besloten ze om in 2020 een e-commerce te lanceren!

Ons uitgangspunt: gezonde 100% natuurlijke producten vinden (zonder componenten uit de chemische of petrochemische industrie), goed voor de gezondheid van kinderen, maar ook van onze planeet.

Terwijl hij las en onderzoek deed, realiseerde papa zich dat het niet genoeg was, dat hij verder moest gaan, het moest beperken omdat sommige componenten echt heel schadelijk zijn, zowel voor kinderen als voor onze planeet. Zoals plastic en zijn derivaten: PET, polyester, fleece, acryl, enz., die in veel artikelen voor kinderen voorkomen en die tijdens het wassen fijne deeltjes verliezen die vervolgens door alle dieren en door de kinderen worden ingeslikt. Ja, UW kinderen!

Zo ontstond het concept: Nature for kids zou alleen gezonde, afvalvrije, ecologisch verantwoorde EN duurzame producten voor baby's en kinderen aanbieden.

In zijn visie van zero waste besloot papa ook dat Nature for kids voor het verzenden van bestellingen alleen dozen uit de circulaire economie zou gebruiken. Daarom gaat hij meerdere keren per week op zoek naar kartonnen dozen en opvulpapier van lokale biologische winkels die ermee hebben ingestemd de verzenddozen van hun leveranciers te leveren.

We zijn een kleine Belgische structuur op familiale schaal, iedereen doet mee, we testen de producten, als we tevreden zijn en Marie geeft ons groen licht, bieden we ze je aan met de wil om alles te doen zodat je tevreden bent met je ronde ! U vertrouwt ons en wij danken u daarvoor.

Wetende dat biologische, GOTS-gecertificeerde, natuurlijke en duurzame producten over het algemeen duurder zijn dan andere, hebben we een lidmaatschapssysteem opgezet dat kortingen tot 50% op de standaardprijs van producten voor u biedt. krijg de beste prijzen!

Zo simpel is het ! Dan zijn we er als het nodig is en we hopen dat je alsnog bij ons blijft om dit geweldige avontuur te volgen!

Een laatste ding dat cruciaal is in de ogen van papa: koop een product niet voor de lage prijs, want in 90% van de gevallen zal het de afvalbergen in Azië doen toenemen. Koop het voor zijn duurzaamheid; wanneer je het niet meer nodig hebt, kun je het doorverkopen of aan iemand geven die het nodig heeft. En VERMIJD vooral ZO VOLLEDIG MOGELIJK EENMALIG PLASTIC! Je kleinkinderen zullen je dankbaar zijn.

Elke dag is de dag van de aarde

"Zaden die in de kindertijd zijn gezaaid, krijgen grote wortels" - Stephen King