Nature for kids bevordert de circulaire economie. Daarom bieden wij " Jean Bouteilles" aan voor onze non-food bulk. Deze zijn speciaal aangepast voor bulk en ontworpen om zo vaak mogelijk te worden hergebruikt zonder te breken. Deze laatste zijn van glas en afgesloten met mechanische stoppen.

De natuur rekent u een statiegeld aan van € 2 per fles en een servicebeurt (reiniging en bewaring) van € 1 per fles.

Consumenten kunnen hun fles(sen) naar believen hergebruiken en op elk moment deconsigneren bij Nature for kids in batches van 6 flessen, door ons een retourverzoek te sturen naar patrick@natureforkids.be. In ruil daarvoor sturen we je een label om op een verzenddoos te plakken en ruilen we de 6 flessen in voor een waardebon van € 12 (statiegeld van € 2/fles). Kies je voor onze oplossing, dan wassen we ze zelf en worden ze hergebruikt als bakjes voor non-food producten. We vragen je om de flessen altijd goed uit te spoelen omdat ze niet altijd meteen gewassen worden en voorwassen voorkomt kruisbesmetting.

Als je wilt, heb je ook de mogelijkheid om ze terug te sturen naar een van de winkels in het bulknetwerk die dit toestaan ​​in ruil voor een aanbetaling van € 1.

In alle gevallen worden ze daarna gewassen en weer in het circuit geplaatst. Het wassen van de flessen verbruikt minder water dan het produceren van een nieuwe fles.

Videostorting: waarom uw glazen flessen statiegeld? - Stichting voor Mens en Natuur opgericht door Nicolas Hulot

Procedure voor het deconsigneren van uw Jean Bouteilles:

  1. Wij kopen uw flessen terug in veelvouden van 6 flessen (in ruil voor een waardebon van €12).
  2. Stuur ons een e-mail op patrick@natureforkid.be waarin u aangeeft dat u uw Jean Bouteilles wilt deconsigneren. Vermeld zeker het aantal te deconsigneren flessen!
  3. Zodra uw e-mail is verwerkt, sturen we u een e-mail met een label om af te drukken en op een verzenddoos te plakken. Plak het op je pakket en geef het af in je Bpost-punt.
  4. Zorg ervoor dat de flessen eerst door u worden gespoeld en sluit de dop.
  5. Na ontvangst van de flessen wordt de voucher naar je opgestuurd. Deze blijft 12 maanden geldig.

Denk je dat recyclen beter is dan schoonmaken?

De onderzoeken die het tegendeel bewijzen zijn unaniem! Hier zijn enkele links ( een studie ) ( en de samenvatting ) ( een goed gedocumenteerde petitie ) ( de doc van een groot project in Toulouse )